Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачите излизат на протест

Магдалена Милтенова
Снимка: БГНЕС

За днес е обявен протест на автобусните превозвачи и таксиметровия бранш. Повод за недоволството им е подкрепеното от парламента президентско вето върху законови промени, касаещи нерегламентираните превози. Мотивът за президентското вето бе, че с промените се инкриминират и т.нар. „споделени пътувания“. Част от превозвачите ще изразят протеста си като преустановят частично или напълно услугата си за пътниците в рамките на деня. „Нерегламентираният превоз на пътници е един много сериозен проблем, който датира повече от 10 години. Явно е, че с административни мерки това не може да бъде решено“, коментира в интервю за БНТ Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10