Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Скопие замразява инвестирането в АЕЦ „Белене“

Снимка: expert.bg

Северна Македония временно се отказва от инвестиция в българската атомна централа „Белене“ и се насочва към гръцката газова централа в Александруполис. Това обяви пред енергийния форум в Скопие изпълнителният директор на АД „Електрани“ Васко Ковачевски, предаде БГНЕС.
Той поясни, че гръцката електроцентрала има по-добри перспективи за реализиране. „От българска страна досега няколко пъти имаше закъснения и отлагания за „Белене“. Няма никакви изгледи за старт на тази електроцентрала и затова се фокусираме върху други проекти, по-специално комбинираната газова централа в индустриалната зона в Александрополис, където ще имаме 25% собственост“, каза Ковачевски.

Още от категорията

Фермерските пазари – популярни, но трябва регламент

Хората, които се хранят с чиста и свежа храна, често пазаруват от т.нар. фермерски пазари. На тях производителите излагат своите плодове и зеленчуци, мед, млечни продукти, сладка, консерви, вино. И макар да съществуват вече няколко години,..

публикувано на 24.02.21 в 11:32

Много тютюнопроизводители в България се ориентират към „цветето на рая“

Все повече производители изоставят лехите с тютюн, за да се насочат към много по-печеливш поминък – отглеждането на шафран. Още повече, че цената на луксозната подправка расте, тъй като не само въздига вкуса на чайове, сладкиши и напитки, но..

публикувано на 23.02.21 в 10:18

България откри щанд на хранителното изложение в Дубай

Седем компании от България представят продукцията си   и контактуват с потенциални бизнес партньори  от Близкия Изток, Азия, Африка, Европа и САЩ в рамките  на  едно от най-значимите търговски изложения на хранително-вкусовата промишленост в света –..

публикувано на 22.02.21 в 16:37