Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Скопие замразява инвестирането в АЕЦ „Белене“

Снимка: expert.bg

Северна Македония временно се отказва от инвестиция в българската атомна централа „Белене“ и се насочва към гръцката газова централа в Александруполис. Това обяви пред енергийния форум в Скопие изпълнителният директор на АД „Електрани“ Васко Ковачевски, предаде БГНЕС.
Той поясни, че гръцката електроцентрала има по-добри перспективи за реализиране. „От българска страна досега няколко пъти имаше закъснения и отлагания за „Белене“. Няма никакви изгледи за старт на тази електроцентрала и затова се фокусираме върху други проекти, по-специално комбинираната газова централа в индустриалната зона в Александрополис, където ще имаме 25% собственост“, каза Ковачевски.

Още от категорията

Жан-Франсоа Дофен

МВФ назначи нов ръководител на мисията за България

Жан-Франсоа Дофен е назначен за ръководител на мисията на европейския департамент на Международния валутен фонд за България от 1 февруари 2021 г. Това са съобщили за БТА от постоянното представителство на Фонда в страната ни. Дофен в..

публикувано на 05.02.21 в 19:24

Кампания в подкрепа на българското производство

Бизнес организации и Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия започват кампания в подкрепа на българското производство под наслов „Твоят избор има значение“. Целта е подпомагане ръста на българската икономика в годината на криза...

публикувано на 05.02.21 в 11:02
Договорът бе подписан от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов и Азис Даг, вицепрезидент и управляващ директор на „Уестингхаус Електрик Швеция“.

Проучват възможността АЕЦ „Козлодуй“ да работи с американско ядрено гориво

Компанията „Уестингхаус Електрик Швеция“ ще проучи възможността в 5 блок на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде използван алтернативен тип ядрено гориво. Договорът за това е подписан днес в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, посланика на САЩ..

публикувано на 04.02.21 в 15:40