Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си най-успешният български тенор Камен Чанев

Снимка: архив

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал, предаде БНР-Стара Загора. Чанев беше диагностициран с COVID-19 и приет за лечение в болницата в Стара Загора. След хоспитализирането му приятели на певеца търсеха спешно реконвалесцентна кръвна плазма за лечението му.

Чанев беше най-успешният български тенор с международна кариера. Той бе солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се е в основния теноров репертоар в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ, включително във Виенската Щатсопера и на Арена Ди Верона.

Поклон пред паметта му!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15