Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отпуска средства за български книги в Молдова

Снимка: архив

Министерството на външните работи на България е отпуснало 30 400 лева за издаването на книги за обучение по български език в Молдова. За това е съобщила командированият специалист от МОН България в Район Тараклия д-р Мария Делибалтова, цитирана от БТА.

Целта на проекта е да се напишат и издадат книги за учителите по български език и литература от първи до дванайсети клас. Съдържанието на всяка книга ще включва теми, тестови задачи с отговори след всеки модул и разработка на уроци”, обясни д-р Делибалтова.

Междувременно, от началото на ноември Община Русе организира кампания за събирането на книги от български автори, които да бъдат дарени на културния ни център в Тараклия.

По случай 110-ата годишнина от създаването на едноименния административен район Община Русе се обърна към гражданите си призив да се включат в инициативата, чиято цел е обогатяване на книжния фонд на образователните институции, които години наред помагат на сънародниците ни да съхранят българския език, култура и традиции отвъд границите на родината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33
Снимка: Зелен образователен център, гр. Шабла

"Непораснали деца" пускат хвърчила над плажа край Шабла

Пъстри хвърчила ще полетят към небето над Шабла през последните почивни дни на август, за да създадат усещане за свобода и да напомнят, че лятото все още е тук. Тринайсетото издание на Фестивала на хвърчилата ще се състои в местността “Малкото..

публикувано на 30.08.24 в 10:10