Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 29 ноември от 00:15 до 02:00 часа

Радио България се включва в новата радио среща „Родина зад граница"

Снимка: БНР

За все повече хора смисълът на понятието „родина“ не се изчерпва с географското място, от което произлизат. Все повече хора днес са „граждани на света“ и границите за тях губят своите традиционни очертания. За да направи своеобразен мост между Родно и Чуждо, между Мое и Твое, между Тук и Там, идва новата рубрика "Родина зад граница"

Веднъж месечно, с обединените усилия на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“, БНР ви кани на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. И двете групи са „добре дошли“ да споделят в ефир важни за живота им въпроси, да разкажат как поддържат националния си дух в другата страна, как празнуват родните празници и какви връзки изграждат с новите си „роднини“. 

Първата месечна среща в „Родина зад граница“ е на 29 ноември, неделя, от 00:15 до 02:00 часа, в „Нощен Хоризонт“В нея очаквайте:

  • Разказа на бежанец от Кувейт, който лекува българи в пловдивското село Трилистник;
  • Чилиeцът Даниел Монтилио – за любовта и живота му у нас;
  • Отговор на въпроса защо страната ни е „сбъднатата мечта“ на студенти от Украйна и Молдова;
  • Българката в Италия Маргарита Лазарова, която пише приказки за българчета от различни точки на света.

И още истории на българи в чужбина и на чужденци в България... в компанията на Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“.

За връзка с нас използвайте: 

  • Ефирните ни телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743 
  • Skype: noshtenhorizont.

Слушайте ни на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30