Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влизането в Лос Анджелис - със специален формуляр

Кметството на Лос Анджелис въведе изискване за попълване на формуляр при пристигане на международното летище в града (Los Angeles International Airport – LAX/KLAX), както и на летище „Ван Найс“ (Van Nuys Airport – VNY/KVNY), чрез който всеки пътник над 16 години потвърждава, че е уведомен за препоръката, която е в сила и за целия щат Калифорния, за доброволно карантиниране в домашни условия за срок от 14 дни след пристигането. За това съобщава Единният информационен портал.

Ако формата не бъде попълнена предварително или веднага след кацането, може да бъде наложена глоба до 500 щатски долара. Попълването ѝ се изисква и при пристигане с железопътен транспорт.

Освободени от изискването са пътниците, които пристигат, за да работят, учат, оказват здравни услуги, да се лекуват, да подпомогнат критични сектори на инфраструктурата или доставките, (essential travels).

Формулярът може да бъде намерен на уеб страница: travel.lacity.org

Гражданите, ползващи услугите на консулските служби, се считат за пътуващи по основателни причини и не би следвало да бъдат заплашени от санкции.

При нужда от съдействие българските граждани в Калифорния могат да се обръщат към Генералното консулство на България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Consulate.LosAngeles@mfa.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 29 март 2024 г.

Акцент в последното за работната седмица издание на „България днес“ е отбелязването на 20 години от членството на страната ни в НАТО. Иво Иванов е подготвил обзор на по-важното от Балканите през последните седем..

публикувано на 29.03.24 в 19:00

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

България днес – 27 март 2024 г.

В „България днес“ на 27 март разговаряме за театъра като осмисляне на житейски ценности, срещаме ви с учителя Нучи Гроздани от Албания, научаваме как се справят в българското неделно училище „Надежда“ във Франция и ви..

публикувано на 27.03.24 в 19:00