Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът разговаря с белгийския посланик за Западните Балкани

Фредерик Мьорис и Илияна Йотова
Снимка: БТА

За европейското бъдеще на Западните Балкани и българската позиция за Северна Македония разговаряха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Белгия. Посланик Мьорис представлява Белгия също в Северна Македония, Албания и Косово.

България е най-добрият лобист за еврочленството на тези страни. „Но имаме нерешени въпроси със Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските партньори нашата национална позиция“, изтъкна Йотова. Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и идентичност да се градят върху гърба на българската история, предаде БГНЕС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51