Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Сърбия в търсене на нови бизнес възможности

Посланикът на Сърбия Желько Йович
Снимка: БГНЕС

„Използват се само 20% от съвместните възможности за бизнес между България и Сърбия. Необходимо е засилване на досегашното партньорство и създаване на нови връзки“, заяви Желько Йович, посланик на Сърбия в България, на виртуална бизнес среща, организирана от Българската търговско-промишлена палата. 

Във форума се включиха около 60 представители на български и сръбски компании, информират от БТПП.

На срещата българският посланик в Сърбия Радко Влайков сподели, че за четири години стокообменът между двете страни е нараснал с 58% и през 2019 г. той възлиза на 1214,5 млн.евро. През настоящата година по обективни причини стокооборотът е отбелязал спад.

Българският посланик в Сърбия Радко Влайков

Компаниите от двете държави осъществиха контакти, като си обещаха да работят съвместно по-активно в сферите на транспорта и логистиката, храните и напитките, медицинската и фармацевтична промишленост, туризма, информационните технологии и др.

Снимки: БГНЕС, far.rs

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16