Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Мондиал 2022 България играе с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България ще се изправи срещу Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва в група „С“ на световните квалификации за Мондиал 2022. Това стана ясно от тегленият в Цюрих жребий, предаде БТА.

Нашите национали ще се борят за място на Световното първенство в Катар, което ще се проведе през ноември-декември 2022 година, стартирайки квалификационните си мачове през март и приключвайки през ноември.

Първите десет отбора от всяка континентална група се класират директно за Мондиал 2022, като остават още три квоти от зона Европа, които ще се разпределят сред десетте втори тима.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06
Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01