Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутати призовават София и Скопие за компромис

Снимка: Европейски парламент

Над 20 евродепутати от левицата и либералите в комисията по външни работи на Европарламента настояват Съвета на ЕС да одобри преговорната рамка за Северна Македония и Албания. Евродепутатите, сред които и българският представител и докладчик за Северна Македония Илхан Кючюк призовават заинтересованите страни да намерят решение и преговорите да започнат преди края 2020 г., предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова.

От българска страна заявиха за БНР, че позицията на София не е променена и подкрепя започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС, но при определени условия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05