Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лео Бианки – за българската мечта, светлата страна на живота и разговорите с Господ

Снимка: facebook.com/leobulgaria

Лео Бианки e може би най-популярният италианец в България. Усмихнат, положителен и мъдър – така той печели сърцата на българите още като риалити герой през 2005 г. Такъв се разкрива и в книгата си, наречена „Моят път. Един италианец, намерил себе си в България“.

Готвач, пицар, майстор на пастата, телевизионна звезда, рапър – това са само част от образите, през които минава Лео през годините, прекарани в най-бедната страна от Европейския съюз – за да докаже, че българската мечта съществува и тя може да се случи на всекиго, решил да застане от светлата страна на живота.


„Най-добре е да ме наричате италианец, много ме радва идеята да съм „посланик“ на италианците в България“, казва Лео пред Радио България и допълва: „Направих тази книга, за да може най-вече децата ми да знаят всичко за мен. Те трябва да знаят къде съм грешил и къде не трябва да се греши. А това, което ценя аз, е, че с моята приятелка Лучия отглеждаме децата си в България и когато ходим до Италия, виждаме, че те са много по-възпитани от своите връстници там, т.е. и средата си има значение“.   



Личните му впечатления са, че българинът не завижда на никого и може да върви по своя собствен път. От приятели чува за първи път колко прекрасна е България, но след това самият той препоръчва страната на много свои сънародници: „Има неща в България, които могат да оставят чужденците с отворена уста. Интернетът тук е много по-добър, както и възможността да паркираш със есемес, това в Италия го няма“.

„Аз често говоря с Господ - така винаги имам близо човек до себе си - разкрива италианецът. – Той не ми дава отговори, а възможност да мисля с главата си и сам да получавам отговорите. Вярвам много в Господ, но не ходя в църква. Човек трябва да се моли сам, вкъщи“. 

Важното е не да искаш, а да се молиш, да помагаш, да търсиш светлината и да живееш позитивно, обобщава Лео Бианки.

„Удоволствие е да работя с него. Ние написахме една книга за двете страни в човешкия живот и за избора – съзнателен и труден, да останеш от светлата страна“, казва редакторът на изданието Георги Тошев.

„Като публичен човек Лео е много откровен, а това е голямо постижение – защото публичните личности, не само в България, крият, лъжат, предварително се уговаря с техните пиари какво да се каже, докато Лео е едно отворено пространство и едно отворено съзнание“, коментира Тошев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10
Анита Екенова

Анита Екенова от Лион: С народния танц на сцената усещам, че нося цяла България със себе си

Ако българската държава трябваше да инвестира средства, за да направи 11 събития, посветени на българските празници и фолклор в Милано, да организира още толкова прояви в Мюнхен, в Копенхаген, в Лион, Атина или където и да било още в Европа, какъв ли..

публикувано на 21.03.24 в 06:30

Пътешественичката Изабела Шопова направи кисело мляко в условия, близки до тези в Космоса

Едва ли има момче, което да не е пожелавало да стане космонавт. Макар и по-рядко, такива стремежи имат и момичетата. Сред тях е и пътешественичката Изабела Шопова, чийто най-голям герой в детството е Юрий Гагарин . Жената описва пътуванията си и в..

публикувано на 18.03.24 в 11:05