Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лео Бианки – за българската мечта, светлата страна на живота и разговорите с Господ

Снимка: facebook.com/leobulgaria

Лео Бианки e може би най-популярният италианец в България. Усмихнат, положителен и мъдър – така той печели сърцата на българите още като риалити герой през 2005 г. Такъв се разкрива и в книгата си, наречена „Моят път. Един италианец, намерил себе си в България“.

Готвач, пицар, майстор на пастата, телевизионна звезда, рапър – това са само част от образите, през които минава Лео през годините, прекарани в най-бедната страна от Европейския съюз – за да докаже, че българската мечта съществува и тя може да се случи на всекиго, решил да застане от светлата страна на живота.


„Най-добре е да ме наричате италианец, много ме радва идеята да съм „посланик“ на италианците в България“, казва Лео пред Радио България и допълва: „Направих тази книга, за да може най-вече децата ми да знаят всичко за мен. Те трябва да знаят къде съм грешил и къде не трябва да се греши. А това, което ценя аз, е, че с моята приятелка Лучия отглеждаме децата си в България и когато ходим до Италия, виждаме, че те са много по-възпитани от своите връстници там, т.е. и средата си има значение“.   



Личните му впечатления са, че българинът не завижда на никого и може да върви по своя собствен път. От приятели чува за първи път колко прекрасна е България, но след това самият той препоръчва страната на много свои сънародници: „Има неща в България, които могат да оставят чужденците с отворена уста. Интернетът тук е много по-добър, както и възможността да паркираш със есемес, това в Италия го няма“.

„Аз често говоря с Господ - така винаги имам близо човек до себе си - разкрива италианецът. – Той не ми дава отговори, а възможност да мисля с главата си и сам да получавам отговорите. Вярвам много в Господ, но не ходя в църква. Човек трябва да се моли сам, вкъщи“. 

Важното е не да искаш, а да се молиш, да помагаш, да търсиш светлината и да живееш позитивно, обобщава Лео Бианки.

„Удоволствие е да работя с него. Ние написахме една книга за двете страни в човешкия живот и за избора – съзнателен и труден, да останеш от светлата страна“, казва редакторът на изданието Георги Тошев.

„Като публичен човек Лео е много откровен, а това е голямо постижение – защото публичните личности, не само в България, крият, лъжат, предварително се уговаря с техните пиари какво да се каже, докато Лео е едно отворено пространство и едно отворено съзнание“, коментира Тошев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитри Никола Пандовски от Корча: "Ние сме българи и нищо друго!"

Редом с историко-географските области Гора и Голо бърдо, с компактно запазено българско население е и югоизточната част на Албания. Макар икономическата миграция в последните години и тук да е оказала негативното си влияние, българите в района на..

публикувано на 04.03.24 в 12:38

Д-р Евгения Вукадинова от Рим – здравеопазването ни е много комерсиализирано и това вреди на имиджа на България

В Италия пристига заедно с приятеля си уж за две седмици, без да подозира, че съдбата има други планове за нея. Днес, 30 години по-късно, д-р Евгения Вукадинова отдавна се е разделила с партньора си, има 24 годишна дъщеря и е все още в Рим, където е..

публикувано на 27.02.24 в 19:55
Славчо Пеев

Отиде си обичаният актьор Славчо Пеев

Почина известният и обичан български актьор и режисьор Славчо (Светослав) Пеев, съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. "Благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!", написа Сърменов в профила си във Фейсбук. Славчо Пеев е роден..

публикувано на 27.02.24 в 17:25