Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разшириха обхвата на лицата без забрана за влизане от Великобритания

Снимка: БТА

Със заповед на здравния министър, от 22 декември се разширява обхвата на лицата, пристигащи от Великобритания и Северна Ирландия, които могат да влизат в България

Това са: Медицински специалисти и научни работници, социални работници, когато целта на пътуването е свързана с упражняваната от тях професия; Работници участващи в доставките на лекарствени продукти, медицински изделия и лични предпазни средства, включително при инсталирането и поддръжката им; Транспортен персонал, ангажиран с международен превоз на пътници и товари и стоки; Официални длъжностни лица, както и членовете на техните семейства; Лица, пътуващи по хуманитарни причини; представители на търговско-икономическите и инвестиционни дейности, удостоверено с писмо от министъра на икономиката или друг министър; Сезонни земеделски работници и заетите в туризма; Транзитно преминаващите, когато може да се гарантира незабавното напускане на територията на България.

Всички лица пристигащи, в България, с начална точка на отпътуване от Обединено кралство се поставят под карантина за 10 дни. На задължителна карантина не подлежат единствено: Официални длъжностни лица и членовете на техните делегации, които представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 48 часа PCR тест; Водачите на товарни автомобили, транзитно преминаващите през страната и екипажите не напускащи самолетите или корабите им.

Заповедта на здравния министър е публикувана на страницата на министерството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 14 март 2024 г.

България скърби за своя православен пастир! На 13 март на 78-годишна възраст ни напусна Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. В "България днес" припомняме за човека, със светско име Симеон Николов Димитров, и духовен..

публикувано на 14.03.24 в 19:00

България днес – 13 март 2024 г.

Ще се случи ли първата в историята ни правителствена ротация и как ще повлияе тя на обществото? Отговорите търсим в „България днес“ на 13 март. И още – българчетата от школа „Колорит“ на Майя Ананиева с поредно признание от..

публикувано на 13.03.24 в 19:00

България днес – 12 март 2024 г.

Днес ви срещаме доц. д-р Емилия Занкина – една българка, начело на филиала на американския университет "Темпъл" в Рим, за да разберем как изглежда страната ни през погледа ѝ на изследовател на политиките в Източна Европа, но не само.  Говорим за..

публикувано на 12.03.24 в 19:00