Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът изпрати книги до 40 български дружества в 18 държави

Снимка: БГНЕС

Книги на български автори изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в 18 държави за предстоящите празници, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Те ще получат историческа и биографична литература и четива за деца.

Най-далечният адресат е Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес, най-близкият - Културно-информационният център в Босилеград. Дружествата са избрани въз основа на активното им участие в инициативите на вицепрезидента Йотова през 2020 г, посочват от "Дондуков"2.

"2020-а беше тежка година за целия свят. Кризата ни припомни колко много зависим едни от други. Припомни ни смисъла на думи като съпричастност, взаимопомощ, добротворство. Физическите ограничения не бива да се превръщат в социална и емоционална дистанция", казва Йотова в поздрава до българите зад граница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сънародници от Комодоро Ривадавия дефилират в традиционни български носии

Българското дружество “Кирил и Методий” от аржентинския град Комодоро Ривадавия се включва в панаирното дефиле на фестивала “Експо Турисмо” на 11 август, съобщиха от настоятелството на българското сдружение. На дефилето под мотото “Разходка по света с..

публикувано на 10.08.24 в 16:11
Снимка: Българско училище „Д-р Стамен Григоров“ - Женева

Българско училище в Женева празнува 40 години с конкурса "Приказки за киселото мляко"

Тазгодишното издание на конкурса "Приказки за киселото мляко" е посветено на 40-годишнината на Българското училище " Д-р Стамен Григоров" в Женева. Основната идея на конкурса е да стимулира творческия потенциал на всички родолюбиви..

публикувано на 10.08.24 в 09:05

Деца от общностите ни зад граница пресъздадоха чрез изкуство любимите си места в България

Близо хиляда деца от повече от 20 страни откликнаха на призива на Изпълнителната агенция за българите в чужбина с думи, четка или песен да разкажат за своето любимо място в България – там, където се чувстват най-щастливи. Пресъздавайки красотата на..

публикувано на 08.08.24 в 10:55