Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският консул в Лондон посети блокираните български шофьори в Кент

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи съобщи, че завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е посетил летище „Менстън“ в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили. Пистата на летището е превърната в огромен паркинг с дължина от почти 5 километра. Там пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за Covid-19.


Консулът ни е успял да разговаря със сънародниците ни на място, като ги е снабдил с храна и вода, се казва още в съобщението. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Тестовете се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.


Сънародниците продължават да са блокирани във Великобритания, заради ограничителни мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19.

Снимки: МВнР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05

50 години от българското изобретение на лазер с пари на меден бромид

Институтът по физика на твърдото тяло към БАН днес тържествено ще отбележи 50 години от изобретяването на лазер с пари на меден бромид. Този лазер е българско изобретение, пуснато в действие за първи път от акад. Никола Съботинов през 1974 г...

публикувано на 24.04.24 в 07:30

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35