Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е готова да помогне на Хърватия след труса от 6,3 по Рихтер

Снимка: БТА

След опустошителното земетресение, което разлюля Балканите, външният министър Екатерина Захариева разговаря с хърватския си колега Гордан Гърлич-Радман. „В този тежък момент България е готова да застане до нашите хърватски приятели. Готови сме да окажем помощ. Поднасям своите най-искрени съболезнования и пожелавам бързо възстановяване на ранените“, е заявила Захариева, съобщи пресслужбата на външно министерство.

Българското посолство в Загреб е на разположение на всички български граждани за съдействие при нужда. Дипломатическата мисия за дълго остана без ток, но служителите ни са на линия и изпълняват своите задължения, каза Захариева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30