Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България изпраща хуманитарна помощ на Хърватия

Снимка: БТА

Вече е изпратен първият ТИР с минерална вода в помощ на пострадалите при земетресенията в Хърватия, съобщи БТА. БЧК и Главна дирекция „Пожарна безопасност“ са осигурили радиатори и легла. Те ще бъдат натоварени на военни самолети „Спартан“ и утре ще заминат за Хърватия. Министерският съвет на България отпусна и 100 000 евро финансова помощ за възстановяването на две емблематични сгради в Хърватия, разрушени от силното земетресение, които са свързани с българската история.

Още от категорията

Стартира националната кампания „Роди дете в България”

Кампанията се провежда за втора поредна година от фондациите „Мечта за дете“ и „Супер бебе“ , които работят активно с младите хора у нас. Усилията са насочени към повишаване на тяхната информираност за необходимостта от редовна профилактика и рисковете..

публикувано на 03.05.21 в 09:10

САЩ, Великобритания и Русия поздравиха българите за Великден

С видео обръщения на български език посланиците на Съединените щати и на Великобритания отправиха поздрав към православните българи по случай Възкресение Христово. „В това време на жертва и обновление трябва да си спомним историята на този..

публикувано на 02.05.21 в 20:24
 храм

Празнична служба за Второ Възкресение

Празнично богослужение за Второ Възкресение беше отслужено в православните храмове в страната. На службата, наричана още Вечерня, за втори път след полунощ прозвучава евангелският текст, възвестяващ възкръсналия Спасител. Българският патриарх Неофит..

публикувано на 02.05.21 в 17:15
/de/tourism/listight">