Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До август България ще получи 1.5 млн. дози ваксини

Снимка: БТА

Министерството на здравеопазването публикува списък с очакваните доставки за ваксини срещу Covid-19 на двете фирми, чиито продукти са одобрени за употреба в Европейския съюз. Това са Comirnaty на производителите Pfizer/BioNTech и препаратът на Modernа.

До август се очаква в България да бъдат доставени 1.5 млн. дози от двете ваксини, показва сумирането на всички прогнозни пратки. Те би трябвало да са достатъчни за имунизирането на 750 хил. българи, тъй като на всеки се поставят по две дози в интервал от най-малко 21 дни, пише „Дневник“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40