Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът продължава предизборните консултации

Снимка: БГНЕС

Днес президентът Румен Радев последователно ще приеме на „Дондуков“ 2 парламентарно представените партии за консултации по организацията и провеждането на парламентарните избори.

До сега Радев разговаря с извънпарламентарните формации, с Централната избирателна комисия – ЦИК, с обществения съвет към комисията, със здравни експерти, с представители на българските общности зад граница, припомня БГНЕС.

Щом има покана от президента, аз и мои колеги, ще отидем на консултациите, каза пред bТV вицепремиерът Томислав Дончев. Той подчерта, че в ГЕРБ нямат проблем с която и да е дата за изборите. Не правителството, а ЦИК е господар на изборния процес, подчерта вицепремиерът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44

Румен Радев пред Оливер Вархеи: Евроинтеграцията на Западните Балкани няма алтернатива

На среща с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархеи, който е на работно посещение у нас, президентът Румен Радев заяви, че разширяването на ЕС трябва да се основава на принципи, отчитащи собствените..

публикувано на 08.04.24 в 14:11