Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

95% от чуждестранните компании с инвестиции в България са готови да ги разширят

Снимка: архив

Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95% от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това е съобщил председателят на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за развиване на бизнес в България по инициатива на Световния търговски център Леуварден, Нидерландия, съобщиха от работодателската организация.

Симеонов е акцентирал върху положителните характеристики на българската икономическа среда и е подчертал, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват.

Посланикът на Нидерландия в София Беа тен Тъшър е подчертала пред над 50-те холандски компании участници в събитието, че инвестициите на редица компании от Нидерландия в нашата страна са много успешни. Тя е обърнала специално внимание на селското стопанство и е дала допълнителна информация на фирмите с интерес в тази област.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15