Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските волейболисти се класираха за Европейското първенство

Снимка: volleyball.bg

В Израел българските волейболисти постигнаха пълна победа в квалификациите за Европейското първенство. Българският национален отбор спечели убедително и четирите си мача и се класира за турнира, който ще се проведе в края на лятото в Чехия, Полша, Финландия и Естония. В последния мач българите не дадоха никакъв шанс на домакините и победиха с 3 на 0 гейма.
Капитанът на отбора Цветан Соколов коментира в специално обръщение към любителите на играта: „Много се надявам да сме зарадвали всички с класирането ни на европейското първенство 2021 и най-вече с играта, която показахме в Израел. Ще продължаваме да работим в същия дух, за да можете да бъдете горди с нас“, предаде БГНЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03
Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14