Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България с искане за 40 изборни секции в 35 града в Германия

Посолството на България в Берлин
Снимка: архив

България е подала искане към Външното министерство на Германия за разрешение за отварянето на 40 изборни секции в 35 града в страната.
За първи път има вероятност да се отворят толкова изборни секции за българите, живеещи на територията на федералната република, предаде от Берлин кореспондентката на изданието „Клуб Z“ Капка Тодорова.

В Берлин се търси разрешение за 4 секции – 3 в посолството и една в културния институт.

Още от категорията

Десислава Атанасова

ГЕРБ се противопостави на 100% машинния вот

ГЕРБ ще внесе жалба в Конституционния съд заради решението да се гласува само с машини в секции с над 300 избиратели. Това съобщи  председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова на брифинг в кулоарите на парламента. Мотивите са, че по..

публикувано на 29.04.21 в 19:28

Застоят в отношенията със Северна Македония носи негативи за България

Готовност за рестарт на преговорите с България обяви президентът на Северна Македония Стево Пендаровски по време на посещението си за редица срещи на високо ниво в Брюксел. Разногласията между двете страни са многопластови, основани както на..

публикувано на 29.04.21 в 13:01
Ива Митева

Парламентът е свикан днес за извънредно заседание

Председателят на Народното събрание Ива Митева свика за днес извънредно пленарно заседание, след като вчера депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не одобриха седмичната програма на парламента и заседанието продължи общо 10 минути. Сред точките,..

публикувано на 29.04.21 в 05:25