Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България с искане за 40 изборни секции в 35 града в Германия

Посолството на България в Берлин
Снимка: архив

България е подала искане към Външното министерство на Германия за разрешение за отварянето на 40 изборни секции в 35 града в страната.
За първи път има вероятност да се отворят толкова изборни секции за българите, живеещи на територията на федералната република, предаде от Берлин кореспондентката на изданието „Клуб Z“ Капка Тодорова.

В Берлин се търси разрешение за 4 секции – 3 в посолството и една в културния институт.

Още от категорията

Президентът започва консултации за новия състав на ЦИК

Президентът Румен Радев ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия, съобщиха от президентския пресцентър. Със свой указ..

публикувано на 04.05.21 в 00:55

И БСП отказва да състави правителство

БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев , решиха членовете на Националния съвет на партията и парламентарната група, които се събраха на съвместно заседание в централната на..

публикувано на 01.05.21 в 18:50
Румен Радев говори пред журналисти в Първомай

Президентът Румен Радев: Честните избори са приоритет

„Честните избори са приоритет, защото правителството на Бойко Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване , твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват, твърде дълго бяхме европейски рекордьор по недействителни бюлетини“. Така днес по..

публикувано на 01.05.21 в 12:24