Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Болшой театър“ ще гостува в София на 5 ноември

Снимка: БГНЕС

Солисти на Болшой театър идват в София за оперен гала спектакъл. Събитието, което бе отменено заради противоепидемични мерки, ще се състои на 5 ноември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите. По думите им водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет пристигнат за първи път у нас, за да представят произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт.

Те ще изпълнят фрагменти от най-популярните опери – „Тоска“, „Травиата“, „Турандот“, „Бохеми“, „Риголето“, „Кармен“. Трупата на Болшой наброява над 900 изпълнители – певци, балетисти, музиканти , институцията е удостоена с всички най-престижни отличия, предаде БТА.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За първи път български филм на фестивала "Археофилм“ във Флоренция

България за пръв път участва в престижния международен фестивал за филми, свързани с археология, изкуство и екология "Археофилм", чието шесто издание се проведе от 6 до 10 март във Флоренция. Сред 88-те конкурсни заглавия бе и документалната лента "..

публикувано на 12.03.24 в 15:25

Българската литература има свой щанд на Лондонския панаир на книгата

Първата изява на България в Лондонския панаир на книгата от 12 до 14 март включва редица събития, организирани от Българския културен институт в английската столица. Страната ни участва със свой щанд, където посетителите ще могат да се срещнат и разговарят..

публикувано на 11.03.24 в 19:38
Снимка: internationalbagpipeorganisation.com

Пловдив е домакин на международна гайдарска конференция

Български и чуждестранни изпълнители на гайда, както и преподаватели по този традиционен инструмент си дават среща в Пловдив от 8 до 10 март. Това е една от инициативите в страната ни, посветени на Международния ден на гайдата – 10 март. Началото..

публикувано на 08.03.24 в 06:50