Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От февруари ще има редовни преки полети Истанбул – Варна

Снимка: tourism.government.bg

Министърът на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата са обсъдили развитието на туристическия сектор между двете страни.

Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм. Гостите от южната ни съседка много харесват България – особено зимните курорти и спа дестинациите, е казала Николова.

Мехмет Гюркайнак е информирал вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстои да стартира и линия от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник. Директорът на турските авиолинии за България е изразил надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10