Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден 200 на протестите срещу властта в центъра на София

| обновено на 24.01.21 в 19:08
Снимка: БТА

Противниците на кабинета „Борисов” се събраха пред Министерския съвет, за да отбележат ден 200 от началото на протестите. Юбилейната демонстрация е организирана от инициативата „Системата ни убива” на майките на деца с увреждания.

Полицаи предотвратиха два опита за влизане на демонстранти да влязат в сградата на Министерския съвет, предаде репортерът на БНР Евелина Стоянова.

Протестиращи блокираха движението на площад "Независимост" в посока - булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков".

Пред Министерски съвет има плътен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред сградата. Един от ораторите призова през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до приближаване на полицаи и демонстранти.

Подробности – четете ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български певци подкрепят европейската кампания #ИзползвайГласаСи

Бюрото на Европейския парламент в България организира концерт #ИзползвайГласаСи в подкрепа на кампанията за изборите за Европейски парламент на 9 юни т.г. На сцената на столичния Club Mixtape 5 тази вечер ще се изявят младите певци Дара, Прея, Дара Екимова..

публикувано на 19.04.24 в 07:35

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50