Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществено обсъждане на Законопроекта за защита от домашно насилие

Снимка: архив

На 26 януари омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие. Дискусията ще започне от 11.00 часа в платформата ZOOM и ще се излъчва в профила на обществения защитник във фейсбук.

Целта на обсъждането е да се чуят всички гледни точки. Сред участващите юристи ще е и правосъдния министър Десислава Ахладова, предаде БТА.
В България не се води официална статистика за жертвите на домашно насилие. По данни на неправителствени организации до два пъти са увеличени обажданията на горещите телефонни линии за помощ на пострадали от домашно насилие, припомнят в съобщението на омбудсмана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05

50 години от българското изобретение на лазер с пари на меден бромид

Институтът по физика на твърдото тяло към БАН днес тържествено ще отбележи 50 години от изобретяването на лазер с пари на меден бромид. Този лазер е българско изобретение, пуснато в действие за първи път от акад. Никола Съботинов през 1974 г...

публикувано на 24.04.24 в 07:30

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35