Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за лошо време в Централна и Източна България

Снимка: БГНЕС

Предупреждение за опасно време издаде Националният институт по метеорология и хидрология за 27 януари. Оранжев предупредителен код е обявен за Източна България - в 9 области. Жълт код е обявен в централните райони на страната за снеговалежи, които ще са придружени от силен вятър. Ще има виелици и навявания.

От Министерството на околната среда и водите предупреждават за опасност от наводнения в поречията на реките Тунджа, Марица, Арда и в районите с обилни валежи.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения за леки коли и тежкотоварен трафик по магистралите и основните направления, обявиха от Агенция пътна инфраструктура



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38