Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за лошо време в Централна и Източна България

Снимка: БГНЕС

Предупреждение за опасно време издаде Националният институт по метеорология и хидрология за 27 януари. Оранжев предупредителен код е обявен за Източна България - в 9 области. Жълт код е обявен в централните райони на страната за снеговалежи, които ще са придружени от силен вятър. Ще има виелици и навявания.

От Министерството на околната среда и водите предупреждават за опасност от наводнения в поречията на реките Тунджа, Марица, Арда и в районите с обилни валежи.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения за леки коли и тежкотоварен трафик по магистралите и основните направления, обявиха от Агенция пътна инфраструктура



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23