Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания и Северна Македония разрешиха гласуването на българи от тяхна територия

| обновено на 27.01.21 в 13:04
Снимка: mfa.bg

Испания даде принципно съгласие за провеждането на избори за народни представители за Народно събрание на България на 4 април 2021 г. на територията на страната. За това съобщи българското Външно министерство.

В отговор на запитване от посолството ни в Мадрид испанското Външно министерство уточнява, че след консултации с Министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването, към момента няма пречки за провеждане на изборите.

Въпреки това се отбелязва, че трябва да се следят развитието на епидемиологичната обстановка и санитарните мерки към датата на провеждане на изборите.

Северна Македония също даде съгласие в помещенията на посолството на България в Скопие и на българското Генерално консулство в Битоля да бъдат проведени избори за депутати за българския парламент. Това трябва да става при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10

Правителството отпусна средства за българските общности в ЮИЕ

Министерският съвет одобри средства до 2 100 000 лева по Програмата за подкрепа на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание за работа..

публикувано на 27.03.24 в 16:43

Българско училище "Гергана" ще отбележи тържествено 20-ия си рожден ден

По традиция българската общност в американския североизток празнува Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май с редица концерти. Особено тържествено празникът ще бъде отбелязан от българското училище и хор "Гергана" в..

публикувано на 27.03.24 в 16:37