Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои откриване на директни полети между България и Саудитска Арабия

Снимка: БТА

Финализирана е работата по споразумение за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия. В скоро време то ще бъде подписано от министрите на транспорта на двете страни. Това стана ясно по време на работното посещение на вицепремиера Марияна Николова в Саудитска Арабия.

Откриването на директна линия между България и Саудитска Арабия ще улесни връзките между двете страни и ще даде възможност за стартиране на чартърни програми, съобщи Министерството на туризма.

"Предвид географското си положение страната ни е "Врата към Европа" за страните от Близкия Изток и предоставя достъп до пазар Югоизточна Европа с над 150 млн. потребители и общ пазар на ЕС с близо 500 млн. потребители“, е посочила Николова пред Абдулхади Алмансури, президент на Генералните власти за гражданска авиация на Саудитска Арабия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10

"България е брутално яка" – вижте тези уникални образци от бруталистичната ни архитектура (Видео)

Сградите, построени в периода на социализма, безспорно оформят голяма част от поколенията в България, казват ентусиастите от дигиталния проект "България на длан”, който през видео и фото съдържание представя страната ни по нестандартен начин...

публикувано на 17.03.24 в 08:05

Курортите ни са в топ десетката сред германските туристи

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. След пандемията с коронавирус, имаше известен отлив на немски туристи от нашите курорти. Сега обаче германците отново са започнали да правят ранни..

публикувано на 16.03.24 в 10:10