Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сънародниците ни Молдова ще могат да гласуват в Кишинев и Тараклия

Снимка: архив

Външното министерство на Молдова е изразило съгласието на Кишинев да се организират избори за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. Ще се гласува в българското посолство в Кишинев и в Консулството на България в Тараклия.

Заради епидемичната обстановка молдовските власти изискват да се спазват и следват всички препоръки, издадени от националните органи. В случай, че по време на изборите бъде обявено извънредно положение в цялата страна или в определени региони, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение, се казва в съобщението на българското външно министерство. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Българската общност в Истанбул ще се финансира от екзархийски имот

В истанбулския квартал "Шишли", недалеч от българската екзархия, се строи на терен, който е собственост на българската православна общност. Имотът е върнат от турското правителство преди 10 години и се оценява на около 500 млн. долара...

публикувано на 05.12.22 в 13:57

“Българска Коледа” в кипърското село Дериня

На “Българска Коледа” в кипърско “Коледно село” днес оживяват родните коледно-новогодишни традиции и обичаи чрез музика, танци и кулинарни изкушения. Представянето на страната ни в село Дериня в югоизточната част на острова е по покана кмета ...

публикувано на 03.12.22 в 10:58
Снимка: предоставена от организаторите

Български и италиански деца представят таланта си на фестивал в Рим

Италианската столица е домакин на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин", който продължава до 5 декември. Той се провежда под мотото "Светът в моите очи" и има за цел да стимулира детската креативност в областта на..

публикувано на 03.12.22 в 10:35