Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сънародниците ни Молдова ще могат да гласуват в Кишинев и Тараклия

Снимка: архив

Външното министерство на Молдова е изразило съгласието на Кишинев да се организират избори за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. Ще се гласува в българското посолство в Кишинев и в Консулството на България в Тараклия.

Заради епидемичната обстановка молдовските власти изискват да се спазват и следват всички препоръки, издадени от националните органи. В случай, че по време на изборите бъде обявено извънредно положение в цялата страна или в определени региони, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение, се казва в съобщението на българското външно министерство. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Фотографските открития на преводачката Жасмина Панайотова

Пеперуда, искряща в цветовете на слънцето; водата и нейното заиграване с реалността; птица, жадно протегнала човка към късче храна… Хиляди пъти на ден подминаваме дребни нещица от света около нас, без да се спираме, без да се взираме, без да си..

публикувано на 09.11.22 в 14:45
Снимка: личен архив на Тюркян Османова

В Кеймбридж отвори врати българско неделно училище

Българско неделно училище официално отвори врати в Кеймбридж. То носи името на апостола на свободата Васил Левски. Създателите му са двама българи-филолози – Петко Петков и Тюркян Османова, които живеят в английския град. По думите на Османова, след..

публикувано на 08.11.22 в 15:35
Босилеград

Спряха българи на път за Босилеград

Сръбските гранични полицаи от пункта "Рибарци" не са допуснали бус с 18 души от България, поканени в Босилеград за отбелязване на Деня на Западните покрайнини, предаде Радио Благоевград на БНР.  Над 2 часа е забавен и друг автобус с ученици и..

публикувано на 06.11.22 в 15:48