Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сънародниците ни Молдова ще могат да гласуват в Кишинев и Тараклия

Снимка: архив

Външното министерство на Молдова е изразило съгласието на Кишинев да се организират избори за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. Ще се гласува в българското посолство в Кишинев и в Консулството на България в Тараклия.

Заради епидемичната обстановка молдовските власти изискват да се спазват и следват всички препоръки, издадени от националните органи. В случай, че по време на изборите бъде обявено извънредно положение в цялата страна или в определени региони, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение, се казва в съобщението на българското външно министерство. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Базарът на книгата ще се проведе в културния център

Базар на български книги в Чикаго

Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина организира най-голямото литературно събитие в Чикаго този есен - Базар на книгата. Той ще се проведе на 5-ти и 6-ти ноември в културния център "Българика" в американския град. Ще..

публикувано на 05.11.22 в 09:27

Българските ученици в Аман честваха народните будители

Деца от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Аман, Йордания, отбелязаха Деня на народните будители с тържество, на което представиха делото на народни будители, техни произведения и музикални творби, пише във Фейсбук посолството..

публикувано на 02.11.22 в 10:41

В дома на Румен Стефанов - пазител на българското в Лас Вегас

Ако запитате сънародниците ни в Лас Вегас има ли съвременни будители сред тях, неизменно ще чуете в отговор името на Румен Стефанов. Всички българи там знаят или поне са чували за Румен и неговия ресторант, който е като център на българската..

публикувано на 01.11.22 в 12:35