Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какви са здравноосигурителните ни права в Австрия?

Снимка: АП/БТА

Отговор ще даде информационният ден за здравноосигурителните права на българите в Австрия, организиран онлайн от Службата по трудови и социални въпроси към посолството на България във Виена, съвместно с представители на Националната здравноосигурителна каса, съобщават от социалното министерство.

Събитието е насрочено за 12 февруари между 11:00 и 14:00 часа, централно-европейско време (CET).

Участниците ще получат информация за EESSI (Електронен обмен на информация за социалната сигурност), както и за правата си за лечение при спешни случаи, планово лечение в друга държава-членка от ЕС.

За участие в онлайн срещата е необходима предварителна регистрация чрез изпращане на мейл на socialau@embassybulgaria.at. За участие в събитието е необходимо инсталиране на програмата "Zoom".

За поредна година Австрийската федерация на синдикатите публикува на български език брошурата "Какво непременно трябва да знаете?". Обхванати са теми, свързани с трудовото право, данъчна политика, социално осигуряване а Австрия. 

Важна информация за работниците в селското стопанство в Австрия е налична ТУК, където на български език са дадени подробности за допустимото работно време, минималното заплащане, възнаграждението за положен извънреден труд, квартирата и храната и т.н.

Още от категорията

Българи от цял свят заедно в онлайн чествания за Трети март

Освен да ни приобщят във време на пандемия, съвременните технологии дават възможност на хиляди българи по света да се почувстват заедно, ставайки част от виртуалните чествания на Националния празник на Република България. Онлайн..

публикувано на 03.03.21 в 09:40

Празнична програма за 3 март и в Канада

Съвременните технологии ще дадат възможност на българите по всички краища на света да станат свидетели на уникално събитие в Канада, посветено на националния ни празник на 3 март 2021 г. – осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския..

публикувано на 03.03.21 в 08:25

„Пробуждане с хоро“ събира българите по света

Днес, в деня на националния празник на България – Трети март, инициативата „Пробуждане с хоро“ събира за шеста година позитивната енергия на българите у нас и по света. Хиляди нашенци в различни кътчета на планетата играят хоро, като скрепват българския..

публикувано на 03.03.21 в 08:05