Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какви са здравноосигурителните ни права в Австрия?

Снимка: АП/БТА

Отговор ще даде информационният ден за здравноосигурителните права на българите в Австрия, организиран онлайн от Службата по трудови и социални въпроси към посолството на България във Виена, съвместно с представители на Националната здравноосигурителна каса, съобщават от социалното министерство.

Събитието е насрочено за 12 февруари между 11:00 и 14:00 часа, централно-европейско време (CET).

Участниците ще получат информация за EESSI (Електронен обмен на информация за социалната сигурност), както и за правата си за лечение при спешни случаи, планово лечение в друга държава-членка от ЕС.

За участие в онлайн срещата е необходима предварителна регистрация чрез изпращане на мейл на socialau@embassybulgaria.at. За участие в събитието е необходимо инсталиране на програмата "Zoom".

За поредна година Австрийската федерация на синдикатите публикува на български език брошурата "Какво непременно трябва да знаете?". Обхванати са теми, свързани с трудовото право, данъчна политика, социално осигуряване а Австрия. 

Важна информация за работниците в селското стопанство в Австрия е налична ТУК, където на български език са дадени подробности за допустимото работно време, минималното заплащане, възнаграждението за положен извънреден труд, квартирата и храната и т.н.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34