Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За диалога България – Северна Македония са необходими двама

Снимка: БТА

С Македония ще водим или честен диалог, или можем да си водим диалог през следващите 28 години, както го водиха с Гърция, каза в Карлово вицепремиерът Красимир Каракачанов. 

В Скопие погрешно смятат, че след няколко месеца ще се случат други неща, че ще се смени председателството на ЕС и начело ще застане Словения. Другото, на което разчитат, е че в България ще се промени политическата конфигурация, че в САЩ има нова администрация и, едва ли не, някой от Щатите или от Европа ще притисне българското правителство. „Мисля, че за пореден път се лъжат дълбоко" – подчерта Каракачанов. 

Военният министър добави, че винаги има полезен ход към диалога, но затова са необходими двама
, предаде БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ива Лазарова

"ПП-ДБ“ влагат най-много пари за предизборна реклама в медиите

2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в предизборната кампания, обяви за БНР Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда след мониторинг на 39 национални и местни медии. "За последните 10 дни разходите за кампания спрямо..

публикувано на 27.10.23 в 09:04

Васил Терзиев с 8% преднина пред Антон Хекимян за кметския стол в София 

Три дни преди местния вот кандидатът за столичен кмет Васил Терзиев от ПП-ДБ и “Спаси София” води с 29,8% пред Антон Хекимян от ГЕРБ с 21,1%, Ваня Григорова от “БСП за България“ с 20,2%, Деян Николов от “Възраждане“ с 10,2% и Вили Лилков от коалиция..

публикувано на 26.10.23 в 14:14

5 партии преминават бариерата от 4%, ако имаше парламентарен вот

При парламентарни избори ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила, сочи представително проучване проведено между 26 септември и 8 октомври от "Маркет Линкс“. Финансирано е от агенцията и bTV. ГЕРБ-СДС има подкрепата на 23,6% от електората. "Продължаваме..

публикувано на 25.10.23 в 10:07