Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Швеция изисква PCR тест за влизане в страната

Снимка: архив

Швеция въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR тест, направен до 48 ч. преди влизане в страната, считано от 6 февруари 2021 г. Новите правила ще се прилагат за всички чужди граждани на възраст над 18 г. в срок до 31 март 2021 г. Изключения се предвиждат за хора на възраст под 18 години, за граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, за заетите в транспортния сектор, елитни спортни състезатели и за сезонни работници, съобщи българското външно министерство.

Страната въвежда и временна забрана за влизане на всички пътници, пристигащи от Дания и Норвегия, включително и за транзитно преминаващи, която е в сила до 14 февруари 2021 г. Забраната за влизане от Дания и Норвегия не се отнася за чуждестранните граждани, които живеят и работят в Швеция, за работниците и служителите в транспортния сектор, както и гражданите, които могат да докажат неотложна основателна семейна причина за посещението си в Швеция.

До 14 февруари 2021 г. шведските власти въвеждат и изискване за гражданите, които влизат в Швеция от Великобритания - те трябва да представят негативен PCR тест за COVID-19, извършен в рамките на 72 часа преди пристигането в сертифицирана лаборатория.

Още от категорията

По-строги противоепидемични мерки в София-град

От 14 октомври се въвеждат  временни противоепидемични мерки на територията на София-град , реши Столичната РЗИ . Спират присъствените  групови извънкласни дейности , а при увеличена заболяемост в училищата ще се учи на ротационен принцип...

публикувано на 12.10.21 в 18:16

Разкъсана облачност над страната без валежи

В сряда  ще е облачно без валежи, преди обяд със значителни, но временни разкъсвания на облачността. Максималните температури ще са между 12 и 17°, за София до 12°. Над Черноморието  сутринта валежите ще спрат. Максималните температури на въздуха ще са..

публикувано на 12.10.21 в 18:05
Проф. Ива Христова

Проф. Ива Христова: лавинообразно разпространение на Covid-19, очаква се скорошно затягане на мерките

Пикът на Covid вълната предстои и никой не може да каже докога заболелите ще се увеличават с такава скорост ,  предупреди директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова . По думите й,  Делта вариантът е..

публикувано на 12.10.21 в 16:00