Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ограничения за пътуващите от Чехия към Германия

Снимка: dw.com

Във връзка с предприетите от Германия на 14 февруари 2021 г. противоепидемични мерки, включително по отношение на преминаването на границата с Чехия, българското посолство в Прага предупреждава, че към момента само ограничени категории пътуващи имат достъп от Чехия до Германия. Такива са служители на транспортни компании и погранични работници, но не и транзитно преминаващи към други държави. Гражданите, на които е позволен достъп до територията на Германия, трябва да представят негативен PCR/антигенен тест, направен в рамките на 48 ч. преди влизане в страната. Това важи и за служителите на транспортни компании, съобщиха от МВнР.

Още от категорията

Кандидатите за обществени поръчки трябва да разкриват цените в офертите

Кандидатите и участниците в обществени поръчки няма да могат да се позовават на конфиденциалност по отношение на ценовото предложение, както и на единичните цени, които го формират. Това гласят част от приетите от правителството в оставка промени в..

публикувано на 21.04.21 в 16:13

Задължителна карантина за пристигащи в Албания от Гърция и Северна Македония

Албания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички граждани, пристигащи от Гърция и Република Северна Македония. Мярката, която е в сила от 20 април 2021 г., ще продължи до 3 май 2021 г. По информация на посолството ни в Тирана всички..

публикувано на 21.04.21 в 14:39

До понеделник ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство

Ако "Демократична България" и "Има такъв народ" не искат да разговарят с ГЕРБ за предложеното от нас правителство и за бъдещите приоритети на управление, ще върнем мандата. Това обяви издигнатият за премиер Даниел Митов пред bTV. Той призна, че се..

публикувано на 21.04.21 в 11:25