Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения за пътуващите от Чехия към Германия

Снимка: dw.com

Във връзка с предприетите от Германия на 14 февруари 2021 г. противоепидемични мерки, включително по отношение на преминаването на границата с Чехия, българското посолство в Прага предупреждава, че към момента само ограничени категории пътуващи имат достъп от Чехия до Германия. Такива са служители на транспортни компании и погранични работници, но не и транзитно преминаващи към други държави. Гражданите, на които е позволен достъп до територията на Германия, трябва да представят негативен PCR/антигенен тест, направен в рамките на 48 ч. преди влизане в страната. Това важи и за служителите на транспортни компании, съобщиха от МВнР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел оттегля от парламента кандидатурата си за премиер

Номинираната от ГЕРБ за премиерския пост Мария Габриел съобщи на брифинг в неделя, че се отказва от кандидатурата за премиер и в понеделник, 25 март, ще внесе в парламента декларация за отказ от връчения мандат. Според заявеното от Габриел, ГЕРБ няма да..

публикувано на 25.03.24 в 05:45

Седмицата започва с по-ниски температури, по планините - валежи от сняг

През следващото денонощие от запад на изток ще премине бърз студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, по високите полета на Западна България и планинските райони, през нощта примесен със сняг. На места в източната част от Северна България валежите..

публикувано на 24.03.24 в 19:05
Мария Габриел

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за поста на премиер-министър от ГЕРБ, за което утре ще подаде заявление в Народното събрание. Това обяви на брифинг самата тя, като заяви, че ГЕРБ няма да участва в преговори за правителство с друг мандат. "Имаше..

публикувано на 24.03.24 в 15:33