Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу по-скъпи работни визи за Великобритания

Снимка: архив

Евродепутати се обявиха срещу дискриминацията на Великобритания към гражданите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения при издаването на трудови визи. В писмо до Еврокомисията те искат намеса, за да се гарантира, че всички граждани на ЕС са равнопоставени.

За пристигащите на острова от 21 страни в ЕС се прави отстъпка от 55 паунда при кандидатстването за разрешително за влизане в Обединеното кралство с цел работа. Но няма намаление за българи, естонци, литовци, румънци и словенци.

Наемащите ги британски работодатели също губят отстъпка от 199 паунда за издаване на сертификат за спонсорство, който се изисква при кандидстване за работна виза, пише в „24 часа“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложбата "Раждането на модерния град" разказва за София след Освобождението

Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София открива днес изложбата "Раждането на модерния град". Поводът е 145-ата годишнина от избора на София за столица. В 16 табла експозицията проследява чрез архивни документи, фотографии, текстове и..

публикувано на 03.04.24 в 06:25

Премиерата на пиесата „Бездомник“ прозвуча в ефира на Радио Босилеград

На вълните на Радио Босилеград на 1 април премиерно се излъчи новата радиопиеса „Бездомник“, подготвена от екипа на Център за култура „Босилеград“. Режисьор е Сърджан Йованчов. В пиесата участват актьорите Йелена Пенев, Наташа Стоичков и Петар Рангелов...

публикувано на 02.04.24 в 10:42

Учители от български училища зад граница обменят добри практики онлайн

Учители на български деца в чужбина от четири континента, 23 държави и  повече от 35 населени места се включват в онлайн форум, организиран от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ)...

публикувано на 30.03.24 в 22:01