Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският патриарх поздрави новоизбраният сръбски патриарх

Снимка: БГНЕС/архив

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на Сърбия Порфирий, предаде БТА.

"Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде винаги сред нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия. Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос - да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове", се казва в поздравлението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Свещеници и миряни протестираха пред Светия синод в София

На 12 март, на заседание в Синодалната палата в София, митрополитите на Българската православна църква решиха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, съгласно чл. 89, ал. 3 от УБПЦ – БП, да продължи да управлява Сливенска епархия в качеството си..

публикувано на 12.03.24 в 14:55
Румен Радев

Румен Радев е домакин на тържествената вечеря ифтар

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На нея са поканени представители на мюсюлманската общност, на останалите традиционни вероизповедания, на дипломатическия..

публикувано на 11.03.24 в 07:00

"Ти си прелестна" – казва ни антично огледало

Витрина с малки оброчни огледала е част от експозиция, посветена на темата за женската красота в древността, представена в Археологическия музей в гр. Бургас. Изложбата е под надслов "Капризите през Античността. Погледни огледалото" и е по повод 8..

публикувано на 10.03.24 в 10:25