Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският патриарх поздрави новоизбраният сръбски патриарх

Снимка: БГНЕС/архив

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на Сърбия Порфирий, предаде БТА.

"Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде винаги сред нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия. Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос - да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове", се казва в поздравлението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Карoл поп де Сатмари, 1870  г.

Освобождението на България през обектива на Сатмари

Основателят на румънската фотография, художникът Карoл поп де Сатмари е съвременник на Българското възраждане. Имал е възможността да заснеме и остави като документални образи знаменити личности и събития от българската борба за независимост. За..

публикувано на 03.03.24 в 02:25

Ценни реликви в "Етъра" припомнят делото на революционера Георги Бенковски

Пушката на Георги Бенковски и Възванието за обявяване на Априлското въстание , както и автентични документи са сред реликвите, които разказват за живота на революционера, преди да стане част от организаторите на въстанието, превърнало се в прелюдия..

публикувано на 01.03.24 в 06:10

Почитаме паметта на Свети Серафим Софийски

В руската църква “Св. Николай Мирликийски” тържествено беше почетена паметта на Свети Серафим Софийски. Службата оглави мелнишкият епископ Герасим в съслужение с предстоятеля на храма отец Владимир Тишчук и свещенослужители от българската и руската..

публикувано на 26.02.24 в 15:45