Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският патриарх поздрави новоизбраният сръбски патриарх

Снимка: БГНЕС/архив

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на Сърбия Порфирий, предаде БТА.

"Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде винаги сред нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия. Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос - да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове", се казва в поздравлението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цветана Джерманова

Почина последната оцеляла лагеристка от Белене

На 95 години почина Цветана Джерманова - последната оцеляла жена, която е била репресирана като затворник в лагерите в Белене и в Босна. Цветана Джерманова е родена на 20.03.1928 г. в село Лесковец, област Перник. От 1942 до 1946 г. учи в..

публикувано на 26.02.24 в 14:58

Когато БНР говореше на полски

Днес чуждоезиковата програма на БНР – "Радио България" – "говори" на 11 езика. През годините едни са добавяни, други са отпадали от общия брой…. Такава е съдбата и на предаванията на полски . Излъчвани са по "Радио София", както тогава се е наричало..

публикувано на 16.02.24 в 09:15

Радиотеатърът не е отживелица и в дигиталния свят

"С появяването на радиото се появи един нов вид творба – радиопиесата, слуховата пиеса, както някои я наричат.... За съвременния писател се открива една творческа област, в която той може да прояви и дар, и изобретателност, и остроумие, незатрупани от..

публикувано на 13.02.24 в 06:10