Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болници в София спряха "Зелените коридори" - ваксините свършиха

Снимка: БТА

От Военномедицинската академия в София обявиха, че временно се преустановява имунизацията срещу Covid-19 по т. нар. „Зелени коридори“ в лечебното заведение, поради изчерпване на наличните количества ваксини. В здравното заведение обаче продължава имунизирането по отделните фази, съгласно Националния ваксинационен план на страната, и поставянето на втора доза на имунизираните еднократно. За същия проблем съобщиха и от ваксинационния пункт на друга столична болница - "Св. Анна". Пунктовете ще подновят работа, когато им бъдат доставени нови количества ваксини. 

"Когато трябваше да даваме (ЕС - бел.ред.) милионите, ние ги давахме точно, по разписание. А сега, когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят и по този начин поставят под риск ваксинационните ни планове", коментира премиерът Бойко Борисов от Фейсбук забавянето на доставките на ваксини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00