Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България иска от Скопие да не си говорят през медиите

Снимка: БГНЕС

„ЕС не работи като Югославия и това го казваме на Скопие от 2019 г. Нашето единствено и постоянно послание към тях е да си говорим искрено, не през медиите“. Това заяви пред bTV външният министър Екатерина Захариева по повод последните разговори с македонския ѝ колега Буяр Османи. Тя потвърди, че са обсъждали предстоящото свикване на междуправителствена конференция и подчерта, че датата трябва да се обяви съвместно.

Не е вярно, че комисията по историческите спорове се е разбрала за Средновековието. Говорихме, че не само че няма напредък, но има и отстъпление, коментира Захариева по повод подновеното на 25-и и 26-и февруари онлайн заседание на смесената двустранна комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 24 часа ще стане ясно, ще има ли ротационно правителство

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел получи днес от президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство. Тя обяви след срещата при президента, че ще задържи връчения ѝ мандат за кабинет, но изчакване на предвидения..

публикувано на 18.03.24 в 14:05

Ротацията в правителството е под въпрос

 "Продължаваме промяната – Демократична България" имат фундаментално различие по отношение на това ГЕРБ да бъдат приети като равнопоставен партньор. Според ГЕРБ, които направиха изявление вечерта на Сирни заговезни, когато православните си дават взаимно..

публикувано на 18.03.24 в 09:49
Мария Габриел получава от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство, 15 май 2023 г.

Президентът ще връчи на ГЕРБ първия мандат за съставяне на правителство

В понеделник се очаква вицепремиерът в оставка Мария Габриел да получи мандат за съставяне на правителство. Президентът отложи връчването за 18 март, заради официалния траур след кончината на патриарх Неофит. В понеделник или ще отидем при..

публикувано на 18.03.24 в 07:10