Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София започва международен турнир по фигурно пързаляне

Снимка: архив

Близо 280 състезатели от 18 държави ще участват в шестото издание на турнира по фигурно пързаляне „София Трофи“, който ще се проведе от 26 февруари до 2 март в Зимния дворец в София. Съорганизатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки-клуб „Денкова-Стависки", предаде БТА.

Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз – ISU и се организира с подкрепата на Българска федерация по кънки. „София Трофи“ е част от веригата състезания за Купа „Европа“ за деца и юноши. Турнирът ще се проведе без публика заради пандемията от коронавирус, но ще се предава онлайн.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15