Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Тренд”: ГЕРБ води с 4,8% пред БСП за изборите

Снимка: Тренд

5 са сигурните формации в следващия парламент, 2 са на ръба. Това показва изследване на социологическа агенция „Тренд“ по поръчка на вестник “24 часа” в периода 12-19 февруари 2021 г. 47% от запитаните заявяват, че ще гласуват на парламентарните избори. Дистанцията между първите партии - ГЕРБ и БСП, леко се увеличава и към момента ГЕРБ получава подкрепа от 28,9% от запитаните, докато БСП набира 24,1%. “Има такъв народ” запазва трета позиция с 12,9%. Следва ДПС с 11,1%. “Демократична България” е петият сигурен участник в следващия парламент с 6,2%. “Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера. Под бариерата засега остават новосформираната “Патриотична коалиция Воля-НФСБ” (2,6%) и “Възраждане” (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1%, сочи изследването на агенция "Тренд" по поръчка на вестник „24 часа“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02