Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Тренд”: ГЕРБ води с 4,8% пред БСП за изборите

Снимка: Тренд

5 са сигурните формации в следващия парламент, 2 са на ръба. Това показва изследване на социологическа агенция „Тренд“ по поръчка на вестник “24 часа” в периода 12-19 февруари 2021 г. 47% от запитаните заявяват, че ще гласуват на парламентарните избори. Дистанцията между първите партии - ГЕРБ и БСП, леко се увеличава и към момента ГЕРБ получава подкрепа от 28,9% от запитаните, докато БСП набира 24,1%. “Има такъв народ” запазва трета позиция с 12,9%. Следва ДПС с 11,1%. “Демократична България” е петият сигурен участник в следващия парламент с 6,2%. “Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера. Под бариерата засега остават новосформираната “Патриотична коалиция Воля-НФСБ” (2,6%) и “Възраждане” (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1%, сочи изследването на агенция "Тренд" по поръчка на вестник „24 часа“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел предложи състав на новото правителство

След изнервени преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до последната секунда предложената за поста министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия проучвателен мандат изпълнен – с предложени имена на министри...

публикувано на 19.03.24 в 17:20

България подкрепя евробъдещето на Западните Балкани според собствените заслуги

Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността в региона на река Дунав. Такава е категоричната позиция на България, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на Деветата конференция на..

публикувано на 19.03.24 в 15:45

МС: България не признава резултатите от изборите в окупираните територии на Украйна

"Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на..

публикувано на 18.03.24 в 17:30